Haastattelussa Rami Hietanen


Haastattelussa voimanostaja Rami Hietanen.

1. Mistä lähti innostus saliharjoitteluun?
Joskus 16-vuotiaana rupesin käymään muutaman kerran viikossa taloyhtiön pienellä punttisalilla isäni innoittamana. Treenasin oikeastaan vain pelkkää penkkipunnerrusta, ojentajia ja hauista. Jonain vuosina on tullut tosin pidettyä hieman taukoa salilla käymisestä, vuodesta 2001 lähtien olen kuitenkin käynyt salilla säännöllisesti.

2. Mikä sai kiinnostumaan kilpailemisesta?
Vuodesta 2003 lähtien olen käynyt VR:n työntekijöitten välisissä penkkipunnerrus kisoissa, joissa nostetaan virallisilla IPF:n säännöillä ja penkkipaitaa saa käyttää, sitä kautta kiinnostus kilpailemisesta virallisissa kisoissa kasvoi.

3. Kertoisitko hieman kilpailuhistoriaasi.
Ensimmäiset viralliset penkkipunnerrus kisat oli Jussin penkkarit Lopella vuonna 2007, nostin siellä muistaakseni 125kg. Ensimmäiset SM-kisat oli viime vuonna ja olin siellä kolmas tuloksella 142,5 kg. Tänä vuonna olin kuudes. Voimanostossa kilpailin ekan kerran toukokuussa piirin mestaruus kisoissa ja voitin sarjani yhteistuloksella 532,5 kg

4. Kuinka harjoittelet?
Harjoittelen 6 päivänä viikossa 2 kertaa päivässä,jotensakin näin:
Ma/kyykky,mave,. Ti/penkki Ke/etukyykky To/penkki Pe/kyykky,mave La/penkki
Tiistain penkki treeni on ns. pyramidi treeni,torstai nopeusvoima treeni,lauantaina nostetaan löysällä penkki paidalla. Maanantain kyykky on raskas, veto taas kevyt.Perjantaina taas toisinpäin.

5. Miten valmistaudut kisoihin?
Kisojen lähestyessä pääliikkeissä toisto ja sarja määrä pienenee, apuliikkeitä otetaan kevyesti. Noin 10 päivää ennen kisoja otan viimeiset kovat treenit, testaan varusteita ja selvitän aloituspainot. Viimeisellä viikolla otan löysästi ja käyn vain muutaman kerran salilla.

6. Millaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmat kilpailemisessa?
Tavoitteet olisi tällä hetkellä ensi vuoden SM-kisoissa, penkkipunnerruksessa tavoite on olla kolmen joukossa. Voimanostossa taas tavoite on olla yleensäkin SM-kisoissa, eli kisa raja 560kg olisi nostettava jossain vaiheessa loppu vuotta. Ranking tilastossa yritän pysyä 5 sakissa kummassakin lajissa.

Kiitokset Ramille haastattelusta ja tsemppiä jatkoon!