Kimmo Pätäri haastattelussa


1.Miten kiinnostuit saliharjoittelusta?
Nuorena poikana kun tuli katseltua Ramboja ja Iso-Arskan leffoja tuli itsellekin halu tulla joskus isoksi ja vahvaksi. Lopullinen kipinä tuli kun Salmisen Jannen kanssa ostettiin bodaus-lehti puoliksi ja katseltiin vuoden -89 ja -90 Finnish-GP kisat. Sen jälkeen aloitettiin treenaamaan ja sillä tiellä vieläkin ollaan.

2.Mikä sai sinut kilpailemaan kehonrakennuksessa?
Kehonrakennus kisoja kävin katselemassa paikan päällä jo vuodesta -91 lähtien, eli kiinnostus kehonrakennuskisoja kohtaan on ollut jo hyvin pitkään, mutta se mikä itseni sai kilpailemaan oli kun Tarmo Jussila vuonna -99 kilpaili ja pärjäsi hyvin. Siitä sai itse uskon siihen, että olisi mahdollista kilpailla ja laitoin päämääräksi vuoden -01 noviisien SM-kisat.

3.Millainen on treenityylisi, eli pyritkö koko ajan kasvattamaan treenipainoja vai treenaatko enemmän volyymityyppisesti?
Treenaan hiukan erilailla eri lihasryhmiä, mutta yleisesti ottaen pyrin kasvattamaan treenipainoja. Yhden viikon kuukaudessa teen volyymityyppistä treeniä.

4.Kerro ruokavaliostasi massakaudella ja dieetillä.
Syön massakaudella ja dieetillä samoja ruokia eli kaurahiutaleita, mysliä, ruisleipää, sokeroimatonta mehukeittoa, riisiä, vihanneksia, kanaa, kananmunia, kalkkunaleikettä, paistijauhelihaa ja raejuustoa sekä oliiviöljyä. Lisäravinteina otan protskujuomia, palautusjuoman, aminohappoja, kreatiinia, megapakkeja ja kalaöljyjä. Dieetillä tulee vielä rasvanpolttajat mukaan. Kalorit oli viime massakaudella n.4000 kcal, paitsi lauantaina jolloin söin vapaasti. Dieetillä lähtö kalorit oli 4000 kcal josta tiputin kahden viikon jälkeen 3700 jossa pidin kolme viikkoa jonka jälkeen tiputin 3400.Yhdeksännellä viikolla otin hiilaripäivän mukaan jolloin söin 6:na päivänä 3300 ja sunnuntaina 5200-7000kcal.Alimmillaan kuuden päivän kalorit oli 3000, mutta suurimmaksi osaksi ne oli 3150.

5.Mikä on dieetillä vaikeinta?
Vaikeinta dieetillä on ehkä se, että joutuu laskemaan ja puntaroimaan kaikki syömiset ja on tarkat syöntiajat. Eli se hallitsee koko elämää aikalailla. Ja viimeisillä viikoilla kun on hirveä nälkä koko ajan niin sen kanssa eläminen ei ole kovinkaan mukavaa.

6.Miten motivoit itseäsi treenistä ja dieetistä toiseen?
Itselleni tämä on elämäntapa, joten ei tarvitse motivoida itseäni erityisemmin treeneihin, mutta totta kai halu kehittyä tuo lisää motivaatiota. Kun joka kisassa pärjää paremmin niin se motivoi lähteä taas uuteen dieettiin ja se miltä näyttää kisakunnossa ja ne fiilikset mitkä tulee onnistuneen kisan jälkeen. Nyt kun tuli näin kovaa menestystä on paljon helpompi lähteä seuraavalle dieetille.

7.Minkälainen kokemus PM-kisat olivat?
PM-kisat oli hieno kokemus vaikka kisat oli aika huonosti järjestetty ja syrjäisessä paikassa eikä yleisöäkään ollut paljoa. Mutta näki minkälaista tasoa on muissa pohjoismaissa ja kokemusta kansainvälisestä kilpailusta. Oli myös mukava tutustua moniin kilpailijoihin.

8.Millaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmat kehonrakennuksen saralla?
Ensi vuoden SM-kisat on seuraava tähtäin ja olla siellä parempi kuin tänä vuonna olin.

Kiitokset Kimmolle haastattelusta ja tsemppiä jatkoon!