Haastattelussa Juha Konttila


Haastattelussa Classic Bodybuildingin SM-nelonen Juha Konttila.

1. Millainen on aikaisempi urheilutaustasi?
Jääkiekkoa tuli koko nuoruus pelattua. ”Ura” käynnistyi korttelikiekosta 6-vuotiaana ja jatkui Ahmoissa -82 syntyneissä. Viimeisen kauteni pelasin B-junioreissa PUK:n joukkueessa, joka oli koottu Hyvinkäältä ja Riihimäeltä.

2. Mistä alunperin lähti innostus saliharjoitteluun?
Saliharjoittelu kuului jo viimeisinä jääkiekko vuosina oheisharjoitteluun ja kiekon loputtua löysin itseni aika nopeasti salilta. Alkuun tietysti mentiin sillä legendaarisella rinta,hauis ohjelmalla, mutta aika nopeasti sain treenikaverikseni Salosen Kristianin ja alkoi myös kehitystä tapahtumaan.

3. Mistä kipinä kilpailemiseen?
Kun Classic Bodybuilding laji julkaistiin vuonna 2005 aloin ensimmäisen kerran miettiä, että ehkä joskus… Sitä ennen tuli treenailtua ihan omaksi huviksi, koska ”oikeaan” kehonrakennukseen rahkeeni eivät riitä.

4. Millaista on treenit ja ruokailut off-seasonilla?
Treeneissä tulee viikossa treenattua kroppa 2 kertaa läpi jalkoja lukuun ottamatta, niille riittää yksi treeni. Alkuviikosta treenaan enemmän voimapainotteisesti, jolloin sarjat ovat lyhyemmät, kun taas loppuviikosta mennään volyymipainotteisesti hieman pidemmillä sarjoilla.

Ruoka-aineet offilla eivät paljoa poikkea dieetistä, eli samat kaurahiutaleet, jauhelihat, kananmunat ym. löytyvät ostoskärryistä. Ruokamäärät ovat vain suurempia. Välillä tulee sitten pidettyä kunnon ”paskamättöpäiviä”, tällöin syödään herkkuja aamusta iltaan.

5. Minkälainen dieettisi oli syksyn kisoihin?
Ennen varsinaista kisadieettiä pidin marraskuusta maaliskuulle 17 viikon välidieetin, jolloin otettiin suurimmat läskit pois. Välissä oli 10 viikon plussakalorijakso ennen kisadieetin alkua, jolla heräteltiin aineenvaihduntaa.

20-viikkoinen dieetti alkoi toukokuun 19. päivä. Kaloreita lähdettin laskemaan pikkuhiljaa alaspäin ja kulutusta lisättiin alkuun intervalleilla ja dieetin loppupuolella käyttöön otettiin tuplatreenipäivät, jolloin esim. aamulla treenasin rinnan ja illalla selän.

6. Minkälainen fiilis sinulle jäi syksyn kisoista?
Kisoista jäi hyvä fiilis. Siellä lavalla oli todella kivaa ja varsin antoisa projekti kokonaisuudessaan. Kireyskin oli ihan tyydyttävä ensikertalaiseksi.

7. Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on lajia ajatellen?
Sen verran hyvä fiilis tästä projektista jäi, että ehkä sitä vielä joskus otetaan uusiksi. Ensin täytyy kuitenkin tehdä paljon duunia varsinkin suurimpien heikkouksien eli rinnan ja selän kanssa.

8. Lopuksi…
Lopuksi haluaisin kiittää Utti Hietalaa, ilman hänen apuaan projektista ei olisi tullut mitään. Kiitos Jutalle jaksamisesta, ei ollut helppo projekti hänellekkään. Kiitos Team Hykelle, huolto pelasi loistavasti, niin Turussa, kuin Lahdessakin. Viimeisenä kiitos koko Hykelle tsempeistä, salilla törmäillään!!

Kiitokset Junnulle haastattelusta ja tsemppiä jatkoon!