Haastattelussa Olavi ”Olli” Lönnqvist


Haastattelussa penkkipunnertaja Olavi Lönnqvist.

1. Millainen on aikaisempi urheilutaustasi?
Poika sarjoissa hiihto ja yleisurheilu. 5000 m maastojuoksu, 100 m ja kuula, joissa aina olin palkinto sijoilla. Noin 300 mitalia ja lusikkaa. Heinolan maalaiskunnan mestaruuden voitin vuonna 1972. Kouluaikana kilpailtiin kesä- ja talvilajeissa lähes joka viikonloppu. Harrastuksena oli myös paini 11-vuotta, mutta ei yhtään kilpailua. Myös voimistelu kuului harrastuksiin.

2. Mistä lähti innostus saliharjoitteluun?
Oman kuntoni vuoksi vuonna -81 aloin treenata riihimäkeläisen Arto Sinisalon kanssa. Treenasin epäsäännöllisesti, kunnes 2005 Patovan Markku sai puhuttua treenaamaan kisoihin.

3. Kuinka harjoittelet?
Vuodesta 2005 lähtien lähes säännöllisesti treeniä muutamaa taukoa lukuunottamatta. Olen treenannut Patovan ”Manen” kanssa, nyt treenikaveri on vaihtunut Raimo Sipiläiseen. Pyritään ”Ramin” kanssa ottamaan kolme treenipäivää viikossa. ”Lerppa” olis kyllä hyvä kannustamaan ja huutamaan, mutta ei sekään ehdi mun kanssa yhtäaikaa salille. ”Lerppa” kyllä osasi antaa virtaa!

4. Millainen on kilpailuhistoriasi?
Kisaennätys on 12.5.07 tehty 165 kg. Ensimmäiset kisat olivat 14.1.06 Lopella Veteraani II:ssa, jotka voitin ja sen jälkeen kolme hopeaa.

5. Millaisia rautoja nostelet?
Kerran viikossa tonnitalkoot. Yleensä maanantaisin esim. 20 kg x 50, 30 kg x 40, 40 kg x 30 jne. Jokaisessa sarjassa 1000 kg täyteen. Erilaisia apuliikkeitä joka treenissä. Keskiviikkona löysempi kapea penkki, 100-130 kg. Lauantaisin lyhyet sarjat ja niin ylös kun pääsee. Rinnasta 130-140 kg ja lankulla päälle 150 kg olen tällä hetkellä päässyt.

6. Tavoitteesi jatkossa?
10.11.07 laitetaan ennätykset uusiksi ja Veijo Aho koville, jolle olen kolme kisaa hävinnyt. Isompi tavoite on ensi vuoden SM-kisat. Aholle tiedoksi, nyt vasta aletaan treenaamaan!

7. Oletko säästynyt loukkaantumisilta?
Tässä lajissa on aina jotain pieniä vammoja, mutta jotenkin olen silti päässyt treenaamaan. Olkapäissä on välillä kipuja, mutta ei mitään vakavempaa.

8. Mitä ohjeita aloitteleville voimailijoille?
Hiokaa tekniikka ja lihaksisto kuntoon kevyillä painoilla. Voimaa vasta kun paikat kestää. Tukilihas treenit ja apuliikkeet tärkeät. Ristitalja, ojentajat, rintapenkki, kulmasoutu, pystysoutu ym. ovat kaikki tärkeitä treenata.

9. Lopuksi…
Nyt kun treenaan Sipiläisen kanssa, niin katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voimaa tulee koko ajan lisää ja tavoitteet on korkealla. Hyke:n salilla kun ei ole tällä hetkellä treenikaveria jonka kunto kestää meikäläisen kanssa.