King Elvis Hyvinkäältä


Ex-kehonrakentaja Tarmo ”Tarex” Jussila on Suomen King Elvis. Vuoden 2010 Suomen King Elvis kilpailun finaali käytiin Kivijärven Kukkomarkkinoilla 30.7.2010. Kilpailussa etsittiin Suomen seuraavaa Elvistä. Tyyli oli vapaa ja mielikuvitukselle ei kilpailussa asetettu rajoja. Esityksen kantavana voimana oli imitaatio Elviksen visuaalisesta olemuksesta ja tulkinta hänen musiikistaan. Oikea asenne ja laulutaito olivat tärkeitä. Tarmo Jussila vakuutti niin tuomariston kuin yleisön vahvalla tulkinnallaan sekä elvismäisellä lavakarismallaan. Jussila esitti finaalissa It´s now or never ja Teddy bear -kappaleet.

– Olen jo 3-vuotiaasta asti ollut Elvis Presley fani. Siitä asti on tullut kuunneltua ja myös lauleltua Elvistä, ensin omin sanoin, kun ei osannut sanaakaan englantia.
4-vuotiaana Tarmo sattui yhdessä serkkupoika Petrin kanssa olemaan radion lähettyvillä, kun sieltä kuultiin surusanoma Elviksen kuolemasta.
– Vuosi oli 1977 ja yhä muistan kuinka pahalta se silloin tuntui, muutama kyynelkin tuli vieritettyä, Tarmo muistelee.

Vuosi 2008 muutti kaiken
Kaksi vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi saadut Elvis karaokelevyt ovat tämän kaiken takana. Jo parin kuukauden harjoittelun jälkeen Tarmolle syntyi idea työnjohtajan eläkejuhlassa Elviksenä esiintymisestä hupimielisenä kokeiluna. Pilailupuodista hankittiin Elvis -puku, peruukki ja lasit. Näyttävä asukokonaisuus vaati myös kultaiset bootsit, teko-Rolex -rannekellon, ym. kultahiluja ja tietysti sen pinkin kaulahuivin. Sitten lavalle vaan, mikki käteen, laula ja ole kuin Elvis. Ja niin sitä mentiin! – Esityksen jälkeen olin ihmeissäni, kun monet olivat luulleet minua ammattilaiseksi, joka kiertää Elviksenä esiintyen. Toiset taas luulivat, että laulu tuli aidolta Elvis nauhalta.

Positiivinen palaute motivoi
Hyvä palaute lisäsi motivaatiota jatkamaan Elvis -laulu harjoituksia. Syksyllä 2009 Jussila huomasi netissä, että vuoden 2010 Suomen Elvistä haetaan. Sitä ennen tavoitteeksi oli asetettu osallistuminen vuoden 2010 Talent TV-ohjelmaan, jota ei lopulta järjestettykään, joten Elvis-kisa tuli kuin tilauksesta.

– Tämän hetkinen Elvis jatkoni on vielä avoin. Keikkoja teen pyydettäessä, kylläkin terveyteni sallimissa rajoissa. On arvoitus, miten terveyteni kestää Elviksenä esiintymisiä. Syynä on vuonna 2005 tapahtunut työtapaturma ja sitä seuranneet 4 leikkausta, King Elvis valoittaa tulevaisuuttaan.

-Jatkan lauluharrastusta, joka antaa sisältöä elämääni. Aion myös omaksi ilokseni äänittää studiossa Elvis levyni, johon tulee n.20-25 Elviksen parhaimpia kappaleita.
Kehonrakennusta välissä 18 vuotta
Tarmo oli 14-vuotias, kun innostui kuntosaliharjoittelusta. Jääkiekkoa pelattiin vielä tuolloin Hyvinkään Ahmoissa. Jääkiekko sai jäädä kun innostus kehonrakennukseen alkoi. Lajista yritettiin saada tietoa mahdollisimman paljon lukemalla lehtiä ja kyselemällä kokeneemmilta treenaajilta.
Tietoa lajista oli saatavilla todella vähän.

– Tuolloin treenattiin kaksi kertaa päivässä 7 päivänä viikossa. Jäljestäpäin tuntuu aika hurjalta. Silloin siis treenattiin liikaa, syötiin väärin ja liian vähän. Palautumiselle ei annettu tarpeeksi merkitystä, eikä aikaa. Kului vuosia ja kaikki opeteltiin kantapään kautta. Onneksi nykypäivänä ja jo vuosia näin ei ole tarvinnut tehdä. Tietoa ravinnosta, treeneistä, levosta, lisäravinteista ynnä muusta pursuu joka paikasta ja mikä parasta ohjeita saa myös treenikavereilta. Ennen kaikki tieto pidettiin salassa muilta, Tarmo kertoo saliharrastuksen alkuvaiheista.

1990-luvun puolivälissä asetettiin ensimmäinnen kilpailutavoite. Vuonna 1997 käytiin katsomassa kehonrakennuksen SM-kilpailuja Jyväskylässä. Sieltä saatiin niin kova kipinä, että jo vuonna 1999 astuttiin itse lavalle noviisien SM-kilpailussa Helsingin Kulttuuritalolla. Kisoista tulokseksi hopeaa ja kulta hävittiin vain muutamalla pisteellä.

Kahden viikon päästä tuosta oli yleisen alle 80 kg:n sarjan kotiin tuomisina kuudessija. Vuoden 2000 kilpailut jäivät väliin olkapääleikkauksen takia.
– Vuonna 2001 olin kovassa kunnossa, mutta kisaviimeistely epäonnistui ja sijani oli kahdeksas. Seuraavan vuoden 2002 kisat jäi väliin hajoitettuani nilkkani sählypelissä. Asetin kilpailutavoitteeni vuodelle 2003. Mutta juuri kun aloitin valmistautumaan, niin umpisuoli tulehtui ja jouduin leikkaukseen. Kisaaminen yhä siirtyi vuoteen 2004, ensin SM-karsintoihin Turussa -90 kiloisissa ja SM-kilpailuihin 87.5 kg:n sarjassa Lahden Fitness Expossa.
Tämä kisa päättyi osaltani alkukilpailussa pahoihin pohjekrappeihin ja keskeytykseen. Vastoinkäymisistä huolimatta odotin ehjempiä treenivuosia ja motivaatio oli kova. Treenini loppuivat vuonna 2005 työtapaturmaan. Kisaura katkesi harmittavasti juuri, kun olin vasta pääsemässä kunnolla vauhtiin.

SUOMEN KING ELVIS 2010 FINALISTIT OLIVAT:
Tarmo Jussila, Hyvinkää
Jouni Viirtala, Tuusula
Jukka Välikangas, Turku
Janne Göös, Jyväskylä
Ismo Hyvönen, Mikkeli
Timo Heikkinen, Kuopio
Juha Hiltunen, Karttula

FILE
Nimi: Tarmo Jussila
Synt: 14.02.1973
Pituus: 173 cm
Paino: massakausi 107-113 kg,  kisa 80-90 kg
Treenivuosia: 18
Mieluisin treeni: jalkatreeni
Kovin treenitulos : jalkaprässi 14 X (toistoa)  637,5 kg:lla 

Kehonrakennuskilpailut:                              
Noviisien SM-kilpailu  2. sija (hopea)  -80 KG  1999
SM-kilpailu  yleinen sarja 6. sija      -80 KG  1999
SM-kilpailu  yleinen sarja  8.sija      -80 KG  2001
SM-karsinnat  2.sija (hopea)           -90 KG  2004
SM-kilpailu  yleinen sarja                -87,5KG 2004
                                     
Muuta: Suomen King Elvis 2010